Lehtipaja alakouluille

 

Lehtipaja on valmis työskentelymetodi, joka toteutetaan luokassa. Luokka tekee lehtipajassa yhdessä sanomalehden. Jokainen oppilas saa oman ammatin, ja opettaja on luokan päätoimittaja. Työskentely tapahtuu ryhmissä. Pohjana on suosittu alakoulujen lehtipaja Aamulehdessä.

Lehtipaja-aineistot sopivat parhaiten 3.–6.-luokkalaisille. Voit käyttää niitä myös soveltaen 1.–2.-luokkalaisille.

Tutustu huolellisesti etukäteen lehtipaja-aineistoihin.

Lehtipaja-aineistot

Oppilaille on oma lehtipaja-aineisto. Voit tulostaa siitä oman kappaleen jokaiselle oppilaalle. Voit myös heijastaa aineiston koneelta taululle. Opettajan aineistosta löytyy vinkkejä lehtipajan toteuttamiseen.

Oppilaan aineisto PDF (3,73 Mt)

Opettajan aineisto PDF (2,06 Mt)

Valmistelut

Tilaa etukäteen blanco-lehdet lehtipajaa varten. Blanco-lehdissä on tyhjät sivut. Yksi lehti riittää luokan lehtipajan toteuttamiseen, mutta voit tilata samalla lehtiä seuraavia lehtipajoja varten. Tilaa tabloid-kokoiset blanco-lehdet tästä (max 30 kpl) tai tulosta haluamallesi paperikoolle lataamalla koneellesi blanco-lehti PDF.

Lehtipajaan tarvitset myös Aamulehtiä. Koska blanco-lehtien toimitus voi kestää 1–2 viikkoa, odota ensin niiden saapumista kouluun ja tilaa vasta sitten Aamulehdet. Jos kouluusi ei saa Aamulehtiä aamusta, voitte käyttää vanhempia lehtiä. Aamulehdet saat tilaamalla täältä.