Lehtipaja esikouluun

 

Lehtipaja on valmis työskentelymetodi, joka toteutetaan 2–4 toimintatuokiossa/aamupiirissä tai vastaavassa. Ryhmä valmistaa lehtipajassa Aamulehti junior -lehtiä. Lehden sivujen lähtökohtana ovat kiinnostavat kuvat, joista lapset pääsevät valitsemaan suosikkejaan. Tehtävässä kuvia piirretään myös itse. Menetelmä on alun perin tehty alakoululaisten käyttöön, ja tämä versio on muokattu siitä kokemusten pohjalta.

Tutustu huolellisesti etukäteen lehtipaja-aineistoon.

Lehtipaja-aineisto

Opettajalle on kehitetty lehtipaja-aineisto, joka on tarkoitettu opettajan apuvälineeksi lehtipajassa. Tallenna tai tulosta  Esiopettajan aineisto PDF (1,94 Mt)

Valmistelut

Tilaa etukäteen blanco-lehdet lehtipajaa varten. Blanco-lehdissä on tyhjät sivut. Jokainen lapsi tarvitsee yhden sivun, ja yhdessä lehdessä on 5 sivua. Tilaa siis tarvittava määrä lehtiä. Voit tilata samalla lehtiä seuraavia lehtipajoja varten (max 20 kpl). Tilaa tabloid-kokoiset blanco-lehdet tästä tai tulosta haluamallesi sivukoolle lataamalla blanco-lehti PDF.

Lehtipajaan tarvitset myös Aamulehtiä. Koska blanco-lehtien toimitus voi kestää 1–2 viikkoa, odota ensin niiden saapumista kouluun ja tilaa vasta sitten Aamulehdet. Jos kouluusi ei saa Aamulehtiä aamusta, voitte käyttää vanhempia lehtiä.