Liikenneviikko

 

Liikenneviikko on alakouluille ja esiopetusryhmille suunnattu kolmipäiväinen teemaviikko, jota vietetään aina syyskuussa viikolla 37. Liikenneviikolla lehdistä löytyy lapsille suunnattuja liikenneturvallisuuteen liittyviä juttuja, unohtamatta lehtien verkkosivustolla julkaistavaa sisältöä. Julkaisemme suositun liikennemerkkiaukeaman liikenneviikon aluksi maanantaina Aamulehdessä ja Satakunnan Kansassa.

Tule mukaan kanssamme liikenneviikolle!

Tilaa digitunnukset luokkaan

Hyödynnä liikenneviikon opetuksessa Aamulehden, Satakunnan Kansan ja paikallismedioidemme digisisältöjä: opettajan tunnuksilla käytettävissä ovat kaikki uutiset verkossa (lehdennimi.fi) sekä uutissovellus. Digisisällöt ovat käytettävissä kaikilla laitteilla, uutissovelluksen käyttö vaatii sovelluksen lataamisen mobiililaitteelle. Digitunnukset ovat käytössä maksutta syyskuun ajan. Tunnukset on tarkoitettu ainoastaan opetuskäyttöön. Emme toimita kouluille painettuja lehtiä liikenneviikolla.

Suosittu liikennemerkkiaukeama on tulostettavissa tältä sivulta. Liikenneviikon tehtäväpaketeista osa tehdään sanomalehden avulla mutta mukana on myös ilman lehteä ratkottavia liikenneaiheisia haasteita.

TILAA DIGITUNNUKSET

Liikenneviikon tehtäväpaketit

Liikenneviikon tehtäväpakettien avulla esi- ja alakoululaisten on mukava harjoitella liikenneturvallisuuteen liittyviä asioita. Liikenneviikon tehtäväpaketit ovat heti käytössä ja tulostettavissa alla olevista linkeistä. Apuna osassa tehtäviä on hyvä olla päivän sanomalehti mutta digitunnusten avulla voi hyvin hyödyntää myös lehden verkkosivustoa. Liikenneviikon paketit on suunnitellut opettaja Essi Leppälä ja kuvittanut graafikko Hannu Timonen.

Esikoulut ja 1.-2.-luokat

3.-6.-luokat

Tulosta liikennemerkkijuliste

Opevinkki

Liikennekasvatus alkaa kotoa, mutta vanhemmat eivät ole yksin vastuussa turvallisesta koulumatkasta. Liikenneturva tukee kouluja tuottamalla niiden käyttöön liikennevalistus- ja opetusmateriaalia sekä auttamalla kouluja tekemään liikenneturvallisuussuunnitelmia.

Vinkkejä liikennekasvatukseen löytyy runsaasti osoitteista
www.turvapupu.net
www.liikenneturva.fi