Liikenneviikko

Liikenneviikko on alakouluille ja esiopetusryhmille suunnattu kolmipäiväinen teemaviikko, jota vietetään aina syyskuussa viikolla 37. Liikenneviikolla lehdistä löytyy lapsille suunnattuja liikenneturvallisuuteen liittyviä juttuja. Julkaisemme suositun liikennemerkkiaukeaman liikenneviikon aluksi maanantaina Aamulehdessä ja Satakunnan Kansassa.

Tule mukaan kanssamme Liikenneviikolle seuraavilla tavoilla:

 

Lehtitilaus

Toimitamme liikenneviikolla veloituksetta Aamulehtiä ja Satakunnan Kansaa opetuskäyttöön lehtien levikkialueiden koulujen ja esikouluryhmien oppilaille.

Suosittu liikennemerkkiaukeama julkaistaan liikenneviikon aluksi maanantaina. Liikenneviikon ajan lehdestä löytyy lapsille suunnattuja liikenneturvallisuuteen liittyviä juttuja. Huomaathan, että liikenneviikon tehtäväpaketit tehdään sanomalehden avulla.

Liikenneviikon lehtiä voi tilata syksyllä koulujen alettua syyslukukautensa.

 

Liikenneviikon tehtäväpaketit

Liikenneviikon tehtäväpakettien avulla esi- ja alakoululaisten on mukava harjoitella liikenneturvallisuuteen liittyviä asioita. Liikenneviikon tehtäväpaketit ovat heti käytössä ja tulostettavissa alla olevista linkeistä. Lisäksi tarvitaan vain päivän sanomalehti. Liikenneviikon paketit on suunnitellut opettaja Essi Leppälä ja kuvittanut graafikko Hannu Timonen.

Esikoulut ja 1.-2.-luokat

3.-6.-luokat

Tulosta liikennemerkkijuliste

Opevinkki

Liikennekasvatus alkaa kotoa, mutta vanhemmat eivät ole yksin vastuussa turvallisesta koulumatkasta. Liikenneturva tukee kouluja tuottamalla niiden käyttöön liikennevalistus- ja opetusmateriaalia sekä auttamalla kouluja tekemään liikenneturvallisuussuunnitelmia.

Vinkkejä liikennekasvatukseen löytyy runsaasti osoitteista
www.turvapupu.net
www.liikenneturva.fi

Materiaalit