Mediataitoviikko

 

Mediataitoviikkoa vietetään joka vuosi helmikuussa.

Mediataitoviikko on mediakasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on kehittää lasten, nuorten ja aikuisten mediataitoja sekä vahvistaa aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen. Mediataitoviikkoa vietetään ympäri maata aina helmikuun toisella viikolla erilaisten kampanjoiden, tempausten ja toimintojen merkeissä. Mediataitoviikkoa koordinoi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti KAVI.

Olemme mukana Mediataitoviikolla, koska haluamme tukea lasten ja nuorten mediakasvatusta ja herättää keskustelua uutismedian roolista, vastuullisesta tiedosta ja uutisten synnystä. Uutismedia on paljon muutakin kuin painettuja lehtiä: digitaalisia sisältöjä, kuvia ja videoita, teknologiaa ja uusia ilmaisukeinoja. Mediataitoviikolla kannustamme lapsia ja nuoria sekä heidän kanssaan työskenteleviä tutustumaan erityisesti digitaalisen median mahdollisuuksiin.

 

Tule mukaan Mediataitoviikolle kanssamme seuraavilla tavoilla:

Digilehti luokkaan

Tutustu luokan kanssa median moniin muotoihin ja tilaa maksutta tunnukset digitaalisiin sisältöihin. Tunnuksilla saa käyttöönsä valitun median kaikki sisällöt verkossa sekä uutissovelluksen, joka toimii mobiililaitteella (osalla lehdistä ei ole vielä uutissovellusta käytössä). Verkosta ja sovelluksesta löytyy myös päivän lehti digitaalisena näköislehtenä.

 

Koulumaailman tehtäväpaketti median tutkimiseen

Koulumaailman tehtäväpaketti johdattaa alakoululaiset median maailmaan. Tehtävissä käydään läpi muun muassa sanomalehden syntyä, uutisen ja mainoksen eroja ja mediatalon erilaisia töitä.

Tehtäväpakettia voi käyttää sekä painetun lehden että digilehden kanssa. Paketin voi jakaa tulostettuna luokalle tai käydä tehtäviä läpi yhdessä vaikkapa isolta näytöltä. Tehtäviä voi tehdä yksin, parin kanssa tai isommassa ryhmässä. Mukana on myös kotona pohdittavia kysymyksiä.

Tee oma lehti

Blanco-lehti on 12-sivuinen tabloid-kokoinen sanomalehti, jonka sivut ovat tyhjät. Se on tarkoitettu koululaisten omien lehtien pohjaksi. Aamulehti lähettää lehdet kuluitta Pirkanmaan alueen kouluihin ja Satakunnan Kansa levikkialueelleen. Voit tilata max. 30 lehteä. Tilausten käsittelyaika on 2-3 työpäivää. Toimituksessa voi mennä 1-2 viikkoa, kuljetusaikataulusta riippuen.

 

Lisätietoja valtakunnallisesta Mediataitoviikosta