Kirjoita luokkasi kanssa mielipiteitä Aamulehteen

Mikä koululaisia mietityttää, kismittää, kummastuttaa tai ihastuttaa? Pyydä oppilaita kirjoittamaan mielipidekirjoituksia ja lähetä ne meille Aamulehteen. Aihe on vapaa eikä sen tarvitse olla iso tai vakava. Riittää, että oppilas kirjoittaa oman mielipiteensä ajankohtaisesta tai muuten kiinnostavasta asiasta.

Pyydä oppilaita kirjoittamaan napakasti, enintään 2000 merkkiä. Aamulehti valitsee julkaistavat kirjoitukset ja tarvittaessa muokkaa ja lyhentää niitä. Julkaisemme mielipiteitä niin verkossa kuin painetussa lehdessä.

Lähetä oppilaiden mielipidekirjoitukset sähköpostilla osoitteeseen al.mielipiteet@aamulehti.fi. Kirjoita sähköpostiviestin otsikkokenttään ”Koululaisen mielipide”. Kirjoituksen lopussa tulee olla kirjoittajan nimi, koulun nimi ja ikä tai luokka. Julkaisemme kirjoitukset nimimerkillä vain poikkeustapauksissa. Varmistathan, että oppilailla on huoltajan lupa mielipiteen julkaisemiseen Aamulehdessä.

Lisätietoja antaa tarvittaessa kouluvastaava Hanna Haukijärvi puhelimitse 050 574 8352 tai sähköpostilla etunimi.sukunimi@aamulehti.fi

Sanomalehtien liiton sivulta löytyy vinkkejä mielipidekirjoittamiseen. Opas on tarkoitettu pääasiassa lukioiden ja toisen asteen opettajille.